Niels Carsten Bluhme

logo

LED belysning er fremtiden

Del dette indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Den nye LED-teknologi har en lang række fordele sammenlignet med de traditionelle lyskilder – lysdioderne har bl.a. en meget lang levetid, har lavere vedligeholdsomkostninger og er mere energieffektive end fx glødelamper og halogenlamper. Lysdioderne giver retningsbestemt lys, har dynamisk farvestyring og er miljøvenligt uden brug af kviksølv og ingen infrarød eller ultraviolet stråling i det synlige lys. LED belysning er fremtidens lys. Indenfor de nærmste år vil bygherrer, designere, leverandører og producenter for alvor tage teknologien i anvendelse. Vi vil se helt nye former for belysning både ved anvendelse af funktionslys som effektlys i det offentlig rum som i bygninger. Albertslund Kommune understøtter som en del af byens belysningsplan forskning og udvikling af LED lys. I 2008/09 har kommunen med støtte fra ELFORSK midler deltaget i et partner samarbejde med Ark-Urc, Designeren Mads Odgaard, Phillips Lightning Denmark A/S, DONG Energy A/S, Forskningscenter Risø om at udvikle et nyt LED basret parkarmatur A -lampen til alm. nettilslutning (armaturet opfylder standard E2). A- lampen har et effektforbrug på 22w og en levetid på 50000 timer.