Niels Carsten Bluhme

logo

Fremtidens urbane miljøer er grønne og sundere

Del dette indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

.. og i grunden har vi alle krav på at leve i langt grønnere og sundere byer end vi gør idag. Grønne tage og facader på vores bygninger, grønne byrum og pladser der bl.a. opsamler  regnvand, luftens CO2 og skaber en renere luft vil vinde frem sammen med at grønne strøg og passager lader dyrelivet få plads. Ligeså vil lokal produktion af afgrøder der dyrkes med i symbiose med gødning fra genanvendelse af komposteret organisk affald  i højere grad blive normen. Råvarer der iøvrigt produceres, handles, tilberedes og fortæres udfra helt lokale mad traditioner. Bygninger indrettes med moderne grønne byhaver på tage og terrasser eller med let adgang til nærliggende byøkologiske haver. Lokale markeder med friske råvarer og  kokkeskoler for børn og voksne der underviser i sund mad og levevis vil begynde at se dagens lys. Det er meget tilfredsstillende hvordan at Restaurant Norma med sit koncept om nordisk mad ikke alene er blevet verdens bedste restaurant, men også er blevet trend sættende for en hel ny madtænkning baseret på lokale råvarer.