Niels Carsten Bluhme

logo

Amazon – en “game changer” for e- handel

Del dette indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Online handelen i Europa flyttes i et hastigt stigende tempo over på den amerikanske internethandelsplatform Amazon, og grundlæggeren Jeff Bezos er i realiteten ved at sætte sig på en stor del af den vestlige verdens e-handel. I en række europæiske lande som Tyskland, England, Frankrig foregår mere end 50% af al internethandel allerede via Amazon.

I Norden finder størstedelen af internethandlen sted via en bredvifte af større og mindre lokale og internationale internetbutikker, der annoncerer deres varer og tjenesteydelser på søgemaskiner google, sociale medier og diverse platforme og fora.

En del internetbutikker har tillige fysiske showrooms og salgslokaler og lader sig supportere af underskov af konsulenter indenfor digital marketing som for eksempel BLUCON.dk og SOCRATIZED.com, samt virksomheder indenfor transport, logistik og lager.

Det er ikke et spørgsmål om, hvornår Amazon starter op i Norden. Amazon er  nemlig i realiteten allerede fuld igang. Amazon – er en game changer –  og hele den etablerede online handel vil for blive udfordret i en benhård konkurrence.  Fremtiden er krystal klar – Amazon er og bliver den store vinder. Internethandel som den eksisterer idag, hvor produkter i stort omfang sælges via handelsagenter, vil blive disrupted. Det vil gå hårdt ud over de tilsvarende supportvirksomheder, der næppe heller overlever.

Onlinebutikker med egne varemærker, som f.eks.

OLI PRIK Copenhagen

Dåbstøj og dåbstilbehør  – http://www.oliprik.dk – er en dansk internetbutik, der handler med dåbstøj og dåbstilbehør i eget unikt design til drenge og piger, som fremover kunne blive styrket via salg på Amazon, da Amazons algoritmer fremmer virksomheder med egne “brands”.